Chorvatsko 2024

Týden plný slunce, moře, sportu a zábavy. Takto bychom mohli jednoduše popsat náš sportovně turistický kurz v Chorvatsku na konci školního roku.

Jednalo se o sportovní pobyt, a tak není divu, že jsme se ani jeden den téměř nezastavili. Celý dopolední program byl věnován různým sportům a aktivitám od volejbalu, pétanque a výjezdu na koloběžkách po logické úlohy a kreativní vymýšlení podoby a vlajky našich kmenů.

Každé ráno jsme začínali rozcvičkou, kterou vedli naši učitelé. Protahovali jsme se, běhali po pláži a dělali dechová cvičení, aby nás to probudilo a připravilo na celý den plný aktivit. Po pár dnech strávených v kempu jsme postupně zjistili, že každý učitel má svou ranní rozcvičku zaměřenou na svůj obor. Menší kvíz od pana učitele Flachse, kde se nás ptal kolik máme obratlů v krku, nás zaskočil více než matematická rozcvička s paní učitelkou Sukovou, kde jsme napodobovali různé funkce, které jsme už měli znát.

Večer jsme měli kmenové porady, kde jsme se rozdělili do našich tří kmenů a s netrpělivostí očekávali informace o následujícím dni a jaký učitel se ujme jakého kmene na rozcvičku a dopolední sporty.

Kmenové soutěže byly vrcholem celého pobytu. Soutěžili jsme v různých disciplínách a sbírali body pro naše kmeny. Poslední večer jsme měli slavnostní ceremoniál, kde byl vyhlášen vítězný kmen se jménem Nemíci. Kmen Krabíci se umístil na druhém místě a kmen Hawaii obsadil, s nevelkým rozdílem, třetí místo.

Několik z nás se naučili nový sport, našli nové kamarády v kmenu a zažili spoustu zábavy a smíchu. Byla to výzva a obohacení nejen fyzicky, ale i psychicky, protože jsme se naučili, jak důležitá je týmová práce a spolupráce.

Tento pobyt v Chorvatsku byl pro nás všechny nezapomenutelný. Všichni jsme si odvezli spoustu krásných vzpomínek, jako třeba večerní mezinárodní hra volejbalu s rakouskou skupinkou volejbalistů a výstižným komentářem z řad studentů. Těšíme se na další a poslední rok, který spolu strávíme, zakončený maturitou a pořádnou oslavou.

Olivová Michaela, V7A

https://eu.zonerama.com/GJOKH/Album/11675806

Publikováno v kategorii Různé.