V ekvádorském městě Cuenca nebo na ostrovech Galapágy mají možnost místní obyvatelé a turisté ochutnat české pivo i českou kuchyni. Hospodu a pivovar zde se svými společníky založil absolvent GJO – Ing. Martin Smetáček.
Zajímavou besedu s absolventem GJO a generálním ředitelem pivovaru a restaurace Golden Prague v Ekvádoru Ing. Martinem Smetáčkem zažili tuto středu studenti GJO. Jednalo se o další setkání v rámci cyklu besed – Klub osobností GJO.
Na otázky, jak daleko je od nápadu založit firmu v zemi Latinské Ameriky k jejímu otevření, o možnostech a limitech podnikání, o mentalitě místních obyvatel, o politice a mezinárodních vztazích, o domorodé i latinskoamerické gastronomii, o drogách a kriminalitě a situaci kolem COVID – 19 v Jižní Americe, o zajímavých turistických místech v andském masívu, v tropickém pralese či na Galapágách a mnohé další, odpovídal Martin Smetáček studentům druhých ročníků.
Sledovat cestu studenta ekonomie ke stážistovi v poradním týmu primátora města Cuenca až po úspěšného podnikatele, který má za sebou i záchranné mise bylo velmi inspirativní. Inspirativní může být i skutečnost, že studentům GJO byl Martinem Smetáčkem představen studijní a pracovní program přímo v Golden Prague. Takže, pokud nemáte ještě představu, jak naložíte se svou budoucností po maturitě, jistě budete v Ekvádoru vítáni.